A doua editie a scolii de vara 'Descopera Avocatura de Afaceri' s-a incheiat vineri

Data publicarii: 11-07-2012 | Afaceri

Societatea Civila de Avocati Ionescu si Sava a organizat in perioada 2-6 iulie, a doua editie a scolii de vara "Descopera Avocatura de Afaceri”, eveniment care a avut loc la Poiana Brasov. 20 de studenti din cadrul mai multor facultati de drept din Romania au fost selectati pentru a participa la evenimentul organizat anual de Ionescu si Sava.

Pe parcursul a trei zile de discutii si analize, participantii au avut ocazia sa cunoasca aspecte practice cu care s-au confruntat lectorii in decursul carierei, dar si comparatii intre materia studiata si modul de aplicare a acesteia in cazuri concrete.

Prima zi a scolii de vara a debutat cu o sesiune de cunoastere, in cadrul careia participantii au avut ocazia de a intalni echipa Ionescu si Sava si in care Radu Ionescu a deschis sirul discutiilor cu o introducere in avocatura de afaceri. Meseria de avocat, magistrat, mediator sau consilier juridic si relatia dintre aceste domenii a fost trecuta in revista de un judecator din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, iar contractele folosite in mediul online si riscurile pe care le presupune utilizarea social media au fost analizate de Alin Popescu, Managing Partner AvocatNet.ro.

Patricia Vasii, Legal and Compliance Manager Mercedes Benz Romania a venit la scoala de vara pentru a le arata participantilor cele mai importante aspecte ale avocaturii de afaceri din perspectiva clientului. Patricia a expus atat asteptarile pe care o companie multinationala le are de la avocatii care o reprezinta, cat si modul in care trebuie facuta o comunicare profesionista intre client si avocat. Radu Ionescu, managing partner Ionescu si Sava a incheiat aceasta a doua zi cu o serie de spete pe care le-a oferit studentilor pentru solutionare. Dupa amiaza a fost dedicata socializarii si aventurii, toata lumea avand astfel parte de adrenalina la inaltime, in Aventura Parc, Brasov.

Ultima zi de scoala a adus pentru participanti multe emotii, fiind pusi fata in fata cu George Ionescu, partener fondator Ionescu si Sava pentru interpretarea si rezolvarea spetelor primite cu o zi in urma, iar Bogdan Lazar, specialist in drept penal in cadrul Ionescu si Sava a asistat discutiile legate de acest domeniu.

Otilia Sava, partener Ionescu si Sava a expus partea umana a avocatului cu trairile si implinirile pe care acesta le poate avea de-a lungul drumului pe care il parcurge. Otilia a subliniat atitudinea pe care un avocat trebuie sa o aiba, ambitia care il va face intotdeauna sa merga mai departe si coloana vertebrala fara de care niciun avocat nu ar putea atinge succesul curat. Mai mult decat sa sustina o prezentare in fata unor studenti, Otilia a predat o adevarata lectie de viata in fata unor tineri care vor fi calauziti de cuvintele si sfaturile unui avocat cu experienta.

Avocatura a fost trecuta la rang de arta dramatica in ultima parte a zilei cu ajutorul a doi actori profesionisti care au aratat tuturor celor prezenti ca socializarea si vorbirea in public nu sunt deloc doua lucruri grele. Exercitiile si jocurile propuse de acestia au transformat 20 de studenti si 15 avocati intr-o singura echipa cu o pasiune comuna: avocatura de afaceri.

Modul de gandire si interpretare, exprimarea atat in scris cat si in vorbire, interactivitatea din timpul celor trei zile de cursuri si implicarea in discutii au fost cateva dintre criteriile in baza carora a fost desemnat castigatorul unei burse in valoare de 1000 ron lunar, timp de 6 luni. Ioana Ghimus, studenta in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti, a indeplinit toate aceste conditii si a convins astfel ca este persoana potrivita pentru acest premiu, iar incepand de la 1 septembrie, cu Ioana ne vom intalni la birou.

"Scoala de vara pe care o organizam anual nu are ca scop aprofundarea materiilor invatate in facultate, ci ne dorim mai degraba sa ii sustinem pe tinerii studenti in alegerea unui drum in cariera. Vrem astfel ca, prin aceasta scoala, sa descoperim in ei pasiunea pentru drept si pentru o meserie intr-unul dintre domeniile juridice. Vrem de asemenea ca, la finalul scolii, cei 20 de participanti sa plece cu o imagine mult mai clara asupra avocaturii de afaceri, a implicatiilor si a satisfactiilor pe care aceasta meserie le ofera.” - a declarat Radu Ionescu, Ionescu si Sava.

Despre scoala de vara Descopera Avocatura de Afaceri

Aflata la a doua editie, Școala de vara "Descopera Avocatura de Afaceri” reuneste 20 de studenti ai facultatilor de drept din Romania si ii pune fata in fata cu specialisti in dreptul afacerilor pentru a discuta despre cele mai importante aspecte din acest domeniu. Școala de vara are ca scop atat informarea si initierea studentilor in avocatura de afaceri prin exemple practice si studii de caz, cat si clarificarea eventualelor nelamuriri in ceea ce priveste aceasta ramura a Dreptului.  Mai multe detalii pe www.ionescusava.ro/school si www.facebook.com/AvocaturaDeAfaceri

Despre Ionescu si Sava

Ionescu si Sava, SCA, a fost infiintata in 2005 de o echipa de avocati cu experienta in cadrul unora dintre firmele de avocatura de renume din Romania. Intr-un timp relativ scurt, Ionescu si Sava a castigat o reputatie solida pe piata avocaturii din Romania, prin serviciile juridice de calitate, intelegerea profunda a nevoilor si business-ului clientilor si prin disponibilitate si eficienta. De la infiintarea sa, Ionescu si Sava a asistat si continua sa asiste clienti de prima marime cu activitate in domenii precum industria farmaceutica, auto, banci si servicii financiare, dezvoltare imobiliara sau productie industriala. In portofoliu de clienti al casei de avocatura se regasesc companii precum Mercedes-Benz, Novartis, Angelini, Grupo Lar. Ariile de expertiza ale echipei includ litigii, insolventa, drept fiscal, drept bancar, dreptul concurentei, fuziuni si achizitii. Mai multe detalii pe: www.ionescusava.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: